Nieuws

RECTIFICATIE: Vervangen gietijzeren leidingen Enexis

PietHeinstraat

RECTIFICATIE:

Onderstaand bericht is gepost op 20 september. Hierin staat dat de leidingen vervangen gaan worden vanaf 2 oktober. Via Enexis hebben we het bericht gekregen dat dit wordt uitgesteld naar maandag 16 oktober. De bewoners van de Michiel de Ruyterstraat, de Jan van Galenstraat en de Piet Heinstraat straten krijgen opnieuw een brief in de bus.

OORSPRONKELIJK BERICHT

Dit is een bericht voor de bewoners van de Michiel de Ruyterstraat, de Jan van Galenstraat en de Piet Heinstraat. De bewoners van deze straten krijgen deze week een brief in de bus over het vervangen van de gietijzeren gasleidingen.

Wat gaat er gebeuren?
Vooruitlopend op de werkzaamheden in de Zeeheldenbuurt in het kader van klimaatrobuust inrichten gaat Enexis in de Michiel de Ruyterstraat, de Jan van Galenstraat en de Piet Heinstraat de aanwezige gietijzeren gasleidingen vervangen. Deze vervanging moet wettelijk voor 1 januari 2024 uitgevoerd zijn. Zoals het er nu uitziet zal de uitvoering van de klimaatrobuust werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2024, vandaar dat de werkzaamheden aan de gasleidingen vooruitlopend gedaan moeten worden. Daar waar Enexis de leidingen vervangt zal ook meteen de waterleiding van Brabant Water vervangen worden.

Planning
Om de gedeelten waar de nieuwe leidingen komen te liggen vrij te maken worden in week 39 van 2023 alvast de aanwezige bomen gerooid. Het gaat dan om de bomen aan de zijde van de even huisnummers in de Piet Heinstraat. Voor de andere wegen is het rooien van bomen niet noodzakelijk. Enexis/Brabant Water start met de vervangingen vanaf week 40 – 2 oktober 2023.

Tot slot
Heeft u vragen? Stel ze gerust aan Gerrit Hasperhoven op telefoonnummer +31 (413) 381 382.
 

|

Aanmelden nieuwsbrief

zeeheldenbuurt
2898