Nieuws

Uitnodiging ophalen wensen en ideeën

Onlangs is de gemeente Meierijstad gestart met het project ‘Zeeheldenbuurt klimaatrobuust’. Om de Zeeheldenbuurt klimaatrobuust te maken gaan we de straten, daken (zoveel mogelijk) en voortuinen afkoppelen van de riolering. Het regenwater van die straten, daken en voortuinen wordt straks via een regenwaterriool afgevoerd. Zo komt er meer ruimte in de bestaande riolering. Het helpt ook om meer groenperken toe te voegen en om minder straatstenen te gebruiken. Op die manier zorgen we ervoor dat er meer regenwater in de grond zakt en niet naar de waterzuivering hoeft. Met al deze maatregelen wordt het totale systeem ‘robuuster’.
 
Bij de aanleg van dit nieuwe regenwatersysteem gaan we de straat, tot aan de tuinen, opnieuw aanleggen. Dit is dé kans om de inrichting van de straten te verbeteren. Als gemeente Meijerijstad willen we dit samen met u doen!
 
Startbijeenkomst
Op woensdag 7 december 2022 was de algemene startbijeenkomst in ‘t Spectrum, waarvoor u allen was uitgenodigd. Zeker 80 mensen uit de wijk waren daarbij aanwezig. In de bijeenkomst is het doel van het project, de planning en de projectwebsite toegelicht. Ook hebben we u verteld hoe we gaan werken en hoe u mee kunt denken. De presentatie van deze avond is terug te vinden op de projectwebsite. Na de presentatie is binnen de straatclusters gepraat over wie de contactpersoon wordt. Voor bijna alle straten is een contactpersoon aangesteld. De contactpersoon wordt, later in het proces, benaderd om informatie op te halen of te verspreiden.
 
Laat uw wensen horen tijdens de eerste ophaalsessie!
Voor de volgende stap in het proces willen we met u praten over de mogelijkheden binnen uw eigen straatcluster. We organiseren per straatcluster een ophaalsessie. Tijdens deze sessie willen we van u weten wat uw wensen en ideeën zijn voor de nieuwe inrichting. Waar kunnen de ontwerpers rekening mee houden in het ontwerp? Heeft u goede ideeën hoe het groener kan in uw straat? Wat ziet u graag anders dan in de huidige situatie? Belangrijk om te weten: wij komen op deze avond nog niet met een ontwerp voor uw straat. We halen alleen informatie op. We zullen wel wat beelden meenemen ter inspiratie om te laten zien wat er kan in uw straat. 
 
Meld u aan om mee te denken!
We nodigen u uit voor de eerste ophaalsessie van uw straat. Deze ophaalsessies vinden plaats op maandag 23 en 25 januari 2023 in ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel. U kunt zich hier aanmelden. Mocht dit niet lukken dan kunt u een e-mail te sturen naar Loes van Schie
 
In onderstaand schema kunt u zien op welke dag en hoe laat uw straat aan de beurt is. 

Straat

Dag

Tijd

1. Cornelis Trompstraat

Maandag 23 januari 

19.00 – 20.15 uur

2. Jan van Galenstraat

Maandag 23 januari

19.00 – 20.15 uur

3. Piet Heinstraat

Maandag 23 januari

20.30 – 21.45 uur

4. Karel Doormanstraat

Maandag 23 januari

20.30 – 21.45 uur

 

 

 

5. Schutsboom

Woensdag 25 januari

19.00 – 20.15 uur

6. Michiel de Ruyterstraat

Woensdag 25 januari

19.00 – 20.15 uur

7. De Steenen Kamer

Woensdag 25 januari

20.30 – 21.45 uur 

 

Vervolg
Na deze werksessies gaan we aan de slag met het maken van de eerste schetsontwerpen voor uw straat. We nemen uw wensen en ideeën hier zo goed mogelijk in mee. Het kan zijn dat we voor uw straat één of meerdere opties tekenen. U ontvangt medio maart een uitnodiging voor de ontwerpsessies van 27 en 29 maart. 

|

Aanmelden nieuwsbrief

zeeheldenbuurt
2898